Resepi Daging Masak Hitam Pedas



Bahan-bahan:

  • 500g daging lembu dipotong dadu
  • 1 biji bawang besar dipotong dadu
  • 2 ulas bawang putih dihiris halus
  • 2 sudu besar kicap cair
  • 1 sudu besar sos tiram
  • 1 sudu besar gula perang
  • 1 sudu besar serbuk cili
  • 1/2 sudu teh garam
  • 2 sudu besar minyak masak


Cara-cara:

Panaskan minyak dalam kuali. Tumis bawang besar dan bawang
putih sehingga wangi.
 
Masukkan daging dan kacau sebati dengan bawang.
 
Tambahkan kicap cair, sos tiram, gula perang, serbuk cili dan
garam. Kacau rata dan biarkan daging masak hingga empuk.
 
Sediakan nasi panas dan hidangkan daging masak hitam bersama
nasi.















0 comments:

Post a Comment