Ramai di antara kita memilih buah epal sebagai makanan ringan setiap hari sebelum menikmati sarapan, tengah hari atau petang. Pada hakikatnya, masih banyak orang yang tidak mengetahui khasiat buah epal. Buah-buahan yang mempunyai tekstur kulit halus, hijau dan merah adalah antara buah yang mempunyai kelebihan dalam diet dan sistem badan. Selain sedap dimakan secepat mungkin dan dijadikan hidangan seperti pai atau pencuci mulut, buah epal mempunyai khasiat tersendiri untuk kesihatan.
kebaikannya:
- Membersihkan Usus
Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung dan Kanser
- Melindungi Sendi Tulang
- Epal Hijau Membantu
Mengekalkan Berat Badan - Kandungan Serat Tinggi Dan Menghalang Makanan Berlebihan
- Meredakan Masalah Sembelit, Sesuai Untuk Orang Yang
Mengalami Buasir
Bahan-bahan:
- 1 biji epal hijau
- 3-5 batang saderi
- 3 tangkai daun pasli
- 1/2 biji lemon
- 1sudu kecil madu
- sedikit air
cara membuat:
- kisar semua bahan hingga halus
- tapiskan dan tambah sedikit air
0 comments:
Post a Comment